Scouts 11/15 jaar

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere jongens en meiden van jouw leeftijd? 

Algemene informatie

Iedere zaterdag van 10.00 tot 12.30 opent de Kali haar deuren. De scouts doen tijdens de opkomsten leuke uitdagende activiteiten. Het programma bestaat uit spellen binnen en buiten waarbij de Scouts ook veel scouting technieken leren. Bijvoorbeeld een eitje bakken boven de sloot of eigen ovens maken. Maar ook pionieren en kamperen.

Kamp

Bij de scouts gaan we ongeveer drie keer per jaar op kamp. Twee daarvan zijn een weekendkamp. Deze twee kampen vinden plaats aan het begin en eind van het seizoen. Het derde kamp is in de zomervakantie en duurt een week. Het zomerkamp is elk jaar op een andere locatie in Nederland. We gaan dan naar een terrein van een andere scoutinggroep en maken er een groot feest van met de scouts. Tijdens dit kamp doen we meestal twee uitjes en hebben een thema die als een rode draad door het kamp loopt.

nieuwsbrief

De scouts-Info is een planning van de komende periode, die wordt gemaild aan de scouts. Bij groepsacties of belangrijke wijzigingen van de opkomsten wordt dit ook hierin vermeld.

Installeren

Wanneer je bij scouting zit hoort daar een uniform bij. Nieuwe leden worden altijd geïnstalleerd zodat zij op dit uniform de insignes mogen dragen en daarna echt bij de groep horen. Het installeren vindt één keer per jaar plaats in de herfst of wanneer er veel nieuwe leden zijn bijgekomen nog een keer aan het einde van het jaar.

De scouts dragen een beige scoutingblouse. De scouts die geïnstalleerd zijn, hebben hier een installatieteken van Scouting Nederland (linkerborstzak), een speltakinsigne van de scouts (rechterborstzak) en een naambandje met de groepsnaam (rechtermouw) op. Deze insignes krijgen de scouts van de leiding tijdens het installeren. Nadat de scouts geïnstalleerd zijn, mogen ze ook de oranje groepsdas dragen. Hierop hoort de groepsbadge.

Insignes

Bij de scouts werken we aan insignes. Bij elk insigne staan 5 challenges die je kunt doen. Wanneer je een challenge gedaan hebt kun je deze af laten tekenen bij de leiding. Wanneer je er 3 gedaan hebt krijg je bij betaling van €1,80 het insigne uitgereikt. In je eerste en tweede jaar kun je insignes verdienen in de basisfase. In het tweede en derde jaar kun je insignes verdienen in de verdiepingsfase. In je laatste jaar kun je insignes verdienen in de specialisatiefase.

Overvliegen

Als je 15 bent, dan ga je overvliegen naar een andere speltak (Explorers). Het overvliegen is vaak op de tweede of derde zaterdag van het seizoen, rond september. Kinderen die bij de andere speltakken te oud zijn, vliegen ook over. Je gaat dan allerlei spelletjes doen en daarna hoor je bij de andere speltak.

Contact

Afmelden voor opkomsten: Bel op zaterdag vanaf 09:30 uur naar clubhuis de Kali, stuur een e-mail via het contactformulier of maak er melding van tijdens een voorgaande opkomst. Dit stelt de Scoutsleiding zeer op prijs:

Vragen en / of opmerkingen: De Scoutsleiding is voor of na (en dus niet tijdens) de opkomst beschikbaar. Uiteraard kan dit ook per e-mail naar het algemene adres of via het contactformulier

Opkomsttijd: Zaterdagmiddag van 10.00 uur tot 12.30 uur in clubhuis de Kali 
Telefoon Clubhuis de Kali: 0252-421351

Kalender