Esta's 7/11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere jongens en meiden van jouw leeftijd?

Algemene informatie

Iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 opent de Kali haar deuren. De esta’s doen tijdens de opkomsten leuke uitdagende activiteiten. Het programma bestaat uit spellen binnen en buiten waarbij de esta’s ook een aantal scouting technieken leren. Bij de esta’s werk je ook samen met andere kinderen om samen leuke mooie avonturen te beleven.

Kamp

We proberen drie keer per seizoen een kamp te organiseren. Een najaarskamp, een voorjaarskamp en in de zomervakantie het zomerkamp van een week. Hierbij is er altijd een leuk en spannend thema waar we het weekend of de week mee bezig zullen zijn.

nieuwsbrief

De Esta-Info is een planning van de komende periode, die wordt gemaild aan de esta’s. Bij groepsacties of belangrijke wijzigingen van de opkomsten wordt dit ook hierin vermeld.

Installeren

Wanneer je bij scouting zit hoort daar een uniform bij. Nieuwe leden worden altijd geïnstalleerd zodat zij op dit uniform de insignes mogen dragen en daarna echt bij de groep horen. Het installeren vindt één keer per jaar plaats in de herfst of wanneer er veel nieuwe leden zijn bijgekomen nog een keer aan het einde van het jaar.

De Esta’s dragen een groene scoutingblouse. De Esta’s die geïnstalleerd zijn, hebben hier een installatieteken van Scouting Nederland (linkerborstzak), een speltakinsigne van de Welpen (rechterborstzak) en een naambandje met de groepsnaam (rechtermouw) op. Deze insignes krijgen de Esta’s van de leiding tijdens het installeren. Nadat de Esta’s geïnstalleerd zijn, mogen ze ook de oranje groepsdas dragen. Hierop hoort de groepsbadge.

Overvliegen

Als je 11 bent, dan ga je overvliegen naar een andere speltak (Scouts). Het overvliegen is vaak op de tweede of derde zaterdag van het seizoen, rond september. Kinderen die bij de andere speltakken te oud zijn, vliegen ook over. Je gaat dan allerlei spelletjes doen en daarna hoor je bij de andere speltak.

Contact

Afmelden voor opkomsten: Bel op zaterdag vanaf 09:30 uur naar clubhuis de Kali, stuur een e-mail via het contactformulier of maak er melding van tijdens een voorgaande opkomst. Dit stelt de Estaleiding zeer op prijs:

Vragen en / of opmerkingen: De Estaleiding is voor of na (en dus niet tijdens) de opkomst beschikbaar. Uiteraard kan dit ook per e-mail naar het algemene adres of via het contactformulier

Opkomsttijd: Zaterdagmiddag van 10.00 uur tot 12.00 uur in clubhuis de Kali 
Telefoon Clubhuis de Kali: 0252-421351

Kalender

Laatste nieuws