Bevers 5/7 jaar

Ben jij tussen de (bijna) 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen,
lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de Bevers!
Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

Algemene informatie

Iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 opent het Dorp Hotsjietonia haar deuren. De bevers beleven iedere week weer een nieuw avontuur met de leiding, soms met een thema. En soms spelen we gewoon spelletjes in het bos (Boompje verwisselen, rijstevelden, omgekeerd verstoppertje, stand in de mand), of in ons mooie clubhuis. Ook wordt er geknutseld bij de Bevers en worden er wel scoutingliedjes gezongen.

Kamp

De Bevers hebben 2 keer per jaar kamp. Halverwege het seizoen is er een oefenkampje voor de kinderen. Het oefenkamp bestaat uit 1 nachtje slapen in het eigen lokaal van de bevers, en vooral wennen aan het “niet thuis slapen” en veel lol beleven. Het zomerkamp bestaat uit 2 nachtjes slapen in het eigen beverlokaal. Ook het zomerkamp staat net als het oefenkamp in teken van een thema. Zo kan het zijn dat de bevers worden uitgenodigd om een piraat te helpen of dat ze een wereld reis maken naar China. 

nieuwsbrief

Zo om de 3 maanden verschijnt er een bever nieuwsbrief. Hier staat alle informatie in van de (bijzondere) opkomsten. Zo kun je zien wat we allemaal gaan beleven. Ook staat er informatie op waar je de leiding kunt bereiken in het geval je er een opkomst niet kunt zijn.

Installeren

Nieuwe bevers worden na het opzeggen van een beverwet in spelvorm geïnstalleerd tot echte bever. Zij dragen vanaf dan een beverblouse met groepsdas en de bij behorende insignes. De insignes krijg je tijdens het installeren.

Tip voor de ouders, koop de beverblouse een maatje groter, want uw kind groeit er natuurlijk nog in! Zie hier een link naar de scoutshop voor een blouse.  

Overvliegen

Als je 7 bent, dan ga je overvliegen naar een andere speltak. (Esta’s of Welpen)
Het overvliegen is vaak op de tweede of derde zaterdag van het seizoen, rond september. Kinderen die bij de andere speltakken te oud zijn, vliegen ook over. Je gaat dan allerlei spelletjes doen en daarna hoor de je bij de andere speltak.

Contact

Afmelden voor opkomsten: Bel op zaterdag vanaf 13.00 uur naar clubhuis de Kali, stuur een e-mail via het contactformulier of maak er melding van tijdens een voorgaande opkomst. Dit stelt de beverleiding zeer op prijs:

Vragen en / of opmerkingen: De beverleiding is voor of na (en dus niet tijdens) de opkomst beschikbaar. Uiteraard kan dit ook per e-mail naar het algemene adres of via het contactformulier

Opkomsttijd: Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in clubhuis de Kali 
Telefoon Clubhuis de Kali: 0252-421351

Kalender