Lid worden

Lijkt het je leuk om lid te worden van de Lisser Kaninefaten? Mooi! 

Twijfel je nog? Draai dan gratis vier opkomsten mee om te kijken of de groep bevalt.

Neem van tevoren contact op met de leiding van de speltak, secretariaat of de groepsbegeleiding om een datum te plannen. Op vrijdagavond en zaterdag overdag is de groep telefonisch te bereiken op 0252 – 421 351 voor eventuele vragen. 

Contributie

De hoogte van de contributie wordt per jaar vastgesteld door de penningmeester en goedgekeurd door de groepsraad. Wat doen we met deze contributie?

  • Kopen spullen en spelmateriaal voor opkomsten.
  • Betalen lidmaatschap Scouting Nederland. Zo kunnen we meedoen met regionale en landelijke activiteiten.
  • Onderhoud en verzekering van het clubhuis.

De hoogte van de contributie is voor seizoen 2021/2022:

FunctieContributie
Jeugdlid€137,5,-
Stam/ Oude eik€83,75
+Scouts€52,-
Kaderlid€0,-
Kaderlid & speltaklid€25,-

Uniform en installatie

Uniformen zijn te koop bij de Scoutshop of in de vestiging in Haarlem. Ook kan er gekeken worden naar een tweedehands uniform binnen de groep of op Marktplaats.
We dragen de effen effen oranje das – let op: niet de landelijke das. 

Installeren

Bij het installeren wordt het nieuwe lid welkom geheten tot de groep in een aparte ceremonie. Ongeveer twee keer per jaar is er een installatie-opkomst, ouder(s) en/of verzorger(s) zijn welkom om dit moment mee te maken. De groepsinsignes worden dan op het uniform gespeld, de scout legt de belofte af en is daarna officieel Kaninefaat. Tot aan de installatie mag het uniform gewoon gedragen worden, maar dan zonder insignes.

Acties

We houden we elk jaar een aantal acties waarmee we geld verdienen voor de grotere groepsactiviteiten en meerjarenplan onderhoud. Zo hebben we onze bekende stroopwafelactie, Nationale Scouting Loterij en de tête-a-tête actie. Ook steken we elk jaar een corsowagen voor het Bloemencorso. Deze acties vinden plaats tijdens de reguliere opkomsttijden. 

Inschrijfformulier

Je kunt hier het inschrijfformulier downloaden. Deze kun je inleveren bij de leiding of secretariaat. Als je hierover vragen hebt, stel ze aan de leiding van de betreffende speltak via het contactformulier

Vrienden worden?

Wil je liever Vriend van de Kaninefaten worden? Kijk dan op deze pagina.