Explorers 15/18 jaar

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een zomerkamp in het binnen- of buitenland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen speltak.

Algemene informatie

Iedere vrijdagavond van 19.30 tot 22.30 opent de Kali haar deuren. De explorers doen tijdens de opkomsten leuke uitdagende activiteiten. Het programma maken ze helemaal zelf indien nodig met begeleiding. Ook regelen ze zelf hun zomerkamp en andere grote activiteiten. Zoals met zijn alle eten op het strand of lasergamen met de groep.

Kamp

Bij de expo’s gaan we zo vaak op kamp als we willen. Van weekend kampen naar het grote zomerkamp. In de zomervakantie is zomerkamp en duurt een week. Het zomerkamp is elk jaar op een andere locatie in Nederland of buitenland. We gaan dan naar een terrein van een andere scoutinggroep en maken er een groot feest van met elkaar. Tijdens dit kamp doen we elke dag verschillende activiteiten die door ons gepland zijn. Ook houden we dan een tweedaagse hike dan wordt je ergens gedropt en moet zelf terug zien te komen. Ook moet je dan zelf je slaapplek regelen.

Installeren

Wanneer je bij scouting zit hoort daar een uniform bij. Nieuwe leden worden altijd geïnstalleerd zodat zij op dit uniform de insignes mogen dragen en daarna echt bij de groep horen. Het installeren vindt één keer per jaar plaats in de herfst of wanneer er veel nieuwe leden zijn bijgekomen nog een keer aan het einde van het jaar.

De explorers dragen een rode scoutingblouse. De explorers die geïnstalleerd zijn, hebben hier een installatieteken van Scouting Nederland (linkerborstzak), een speltakinsigne van de explo’s (rechterborstzak) en een naambandje met de groepsnaam (rechtermouw) op. Deze insignes krijgen de explorers van de leiding tijdens het installeren. Nadat de explo’s geïnstalleerd zijn, mogen ze ook de oranje groepsdas dragen. Hierop hoort de groepsbadge.

Overvliegen

Als je 18 bent, dan ga je overvliegen naar een andere speltak (Stam). Het overvliegen is vaak op de tweede of derde zaterdag van het seizoen, rond september. Kinderen die bij de andere speltakken te oud zijn, vliegen ook over. Je gaat dan allerlei spelletjes doen en daarna hoor je bij de andere speltak.

Contact

Vragen en / of opmerkingen: De Explorerleiding is voor of na (en dus niet tijdens) de opkomst beschikbaar. Uiteraard kan dit ook per e-mail naar het algemene adres of via het contactformulier

Opkomsttijd: Vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in clubhuis de Kali 
Telefoon Clubhuis de Kali: 0252-421351

Kalender