Algemene informatie

Over ons

De Lisser Kaninefatengroep is één van de drie scoutinggroepen in Lisse. De groep bestaat al ruim 75 jaar, telt zo’n 130 leden en heeft zeven speltakken.De Lisser Kaninefatengroep is een open groep. Dat wil zeggen dat zij niet gebonden is aan een geloofsovertuiging . De groep heeft zijn basis in het Keukenhofbos, wat een unieke plek is. Want waar kan je beter het spel van scouting beoefenen dan midden in de natuur zelf.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs. Het clubgebouw vind je op de hoek van de Loosterweg-Zuid en de Spekkelaan in Lisse (net voorbij de sportvelden en de manege).

kaninefaten.nl_Juka

Speltak informatie

kaninefaten.nl_Bevers

Bevers 5 t/m 7

Iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 draaien de Bevers opkomst op het clubhuis van de Kaninefaten. De Bevers zijn de jongste leden van de groep, en bestaan uit jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar oud. Zij komen spelen in het Dorp Hotsjitonia met verschillende inwoners!

kaninefaten.nl_Esta's

Esta's 7 t/m 11

Iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 draaien de Esta’s opkomst op het clubhuis van de Kaninefaten. De Esta’s bestaan uit jongens en meisjes tussen de 7 en 11 jaar oud. Tijdens de opkomsten doen de Esta’s leuke en uitdagende activiteiten in het bos en in en rondom het clubhuis.

kaninefaten.nl_Welpen

Welpen 7 t/m 11

Iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 draaien de Welpen opkomst op het clubhuis van de Kaninefaten. De Welpen bestaan uit jongens en meisjes tussen de 7 en 11 jaar oud. Tijdens de opkomsten doen de Welpen leuke en uitdagende activiteiten in het bos en in en rondom het clubhuis.

kaninefaten.nl_Scouts

Scouts 11 t/m 15

Iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.30 draaien de Scouts opkomst op het clubhuis. De Scouts bestaan uit jongens en meisjes tussen de 11 en 15 jaar oud. De scouts gaan in hun opkomsten op zoek naar het primitieve, maar doen ook natuurlijk veel andere leuke dingen.

kaninefaten.nl_Explorers

Explorers 15 t/m 17

Iedere Vrijdag tussen 19.30 en 22.30 draaien de Explorers opkomst op het clubhuis van de Kaninefaten. De Explorers bestaan uit jongens en meiden tussen de 15 en 18 jaar oud. Zei bedenken helemaal zelf een opkomst in of rond het clubhuis. De leiding is ineens de begeleiding en houdt een oog je in het zeil.

kaninefaten.nl_Stam

Stam 17 t/m 23

Om de twee weken op vrijdag tussen 20.00 en 23.00 draait de Stam opkomst op het clubhuis van de Kaninefaten. De Stam bestaan uit jongens en meiden tussen de 18 en 24 jaar oud. Zei bedenken helemaal zelf een opkomst in of rond het clubhuis. 

kaninefaten.nl_Plusscouts

+Scouts vanaf 23

1 keer in de maand tussen 19.30 en 22.30 draaien de +Scouts opkomst op het clubhuis. De +Scouts zijn leden vanaf 23 jaar. Zei bedenken zelf een activiteit die ze gaan doen. Daarnaast helpen ze vaak ook met het opzetten van grote activiteiten en helpen ze de jongere speltakken als dat nodig is.

kaninefaten.nl_Kluka's

Kluka's

De Kluka’s (klus Kaninefaten) zorgen ervoor dat het clubhuis wordt onderhouden. Zo moet het gras gemaaid worden en gaat er soms wel eens iets stuk dit regelen de Kluka’s.

Het bestuur

Het verengingsbestuur

Het verenigingsbestuur ondersteunt de speltakken in het besturen van de scoutinggroep. Wij houden ons bezig met het ‘dagelijks’ besturen van de groep; kwaliteit van het spel, financiële gezondheid, ledenadministratie, begeleiding van de leiding, etc.

Het verenigingsbestuur is een gemixt gezelschap van ouders en leiding. Wij willen dit graag zo hebben om zoveel mogelijk draagvlak uit onze vereniging te hebben.

De beheerstichting

De Lisser Kaninefaten beschikken over een clubhuis op een prachtige locatie en een uitgebreide inventaris. Deze middelen zijn in het beheer van de Stichting Scoutinggroep Lisser Kaninefaten. Dit is een onafhankelijke stichting die zich inzet ten diensten van de scoutinggroep. Zij zorgen ervoor dat de leiding en het verenigingsbestuur zich op de belangen van de leden kan richten, zonder zich daarbij te bekommeren om de middelen, zoals het gebouw en het vermogen van de groep. De groep heeft een full-service contract met de Stichting wat betreft het onderhoud van het clubgebouw.